mandag den 26. marts 2012

Fra jord til bord


Klima og co2 i børnehøjde

Set i børnehøjde kan ord som klimaforandringer, global opvarmning og CO2 forekomme som noget uforståeligt. Vi synes det er vigtigt, at børnene får en forståelse for naturen og oplever hvordan naturens kredsløb hænger sammen.

Vi bliver nødt til at gøre noget aktivt, hvis vi skal nå at skabe et bedre miljø og en grøn, og bæredygtig verden til vores børn og børnebørn. Børnene skal lære, hvordan de selv kan være med, så vi får et bedre klima, og selv små forandringer kan gøre en stor forskel.

Grundlaget for alle aktiviteter skal være leg og nærvær, som er helt afgørende for børn i børnehavealderen, og for at fastholde deres motivation. Børn er nemme at påvirke, så derfor er gamle vaner lettere at ændre, i forhold til vores målgruppe som er børn i 3 til 6 års alderen.


Da det ikke er årstiden for at synliggøre dette projekt, har vi valgt at beskrive de enkelte elementer så realistisk som muligt. Meningen er at vi ville skabe en institution med temaet fra jord til bord, hvor vi skal så og høste vores egne grøntsager, og ud af det vi høster laver marmelade, presser frugt til saft, bager vores eget grove brød, at vi spiser de grøntsager vi dyrker og som passer til årstiden. Vi vil have fokus på temaer som natur, vind, vejr og vand og sammenholde det med børnenes krop som en motor eller fabrik.

Natur legeplads

Naturlegeplads
Miljø venlig affaldssortering




Genbrug for et bedre miljø




Bøger der kan anbefales til målgruppen som højtlæsning:
  1. Sluk så, Max! Af Kappel Jensen Gry
  2. Sådan passer jeg på jorden, Af Brownjojn Emma

Ingen kommentarer:

Send en kommentar